Raffaello - Recept
Bjöd Maxi gänget på Raffaello under dagens möte, fick väldigt många positiva komentarer för denna söta underbara goda skapelse. Jag säger det.. den är mångas favorit! Och det är den bakelse jag har bakat mest under mina två år som gift. Och den kommer garanterat bakas många gånger till.
Degbotten
- 6 äggvitor
- 2½ dl socker
- 1½ - 2dl riven kokos, ca
- 1½ dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl mjölk
Börja med att sätta ugnen på 200grader, vispa sedan äggvitorna till ett fast vitt skum, marängliknande. Tillsätt sockret och vispa lite till. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kokos i en annan skål för sig. Rör ner det försiktigt i äggsmeten - Blanda inte!! Häll sedan ner hela smeten i en smord form (bäst i en 20 x 30 form). Sänk värmen i ugnen till 180 grader så fort du slänger in formen. Grädda i ca 15min, den ska fortfarande vara mer vit än gyllenbrun.
Låt botten svalna då du tar ut den. Häll uppvärmd mjölk över bottnen så att den suger åt sig ordentligt och blir saftig.
Vaniljkräm
- 6 äggulor
- 6½ msk socker
- 4½ msk mjöl
- 5½ msk marsanpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 8 dl mjölk, ca
- 125-150 g margarin el smör, rumsvarmt
- 2dl vispgrädde
Vispa ihop äggulorna, mjöl, socker, marsanpulver, vaniljsocker och 3 dl av mjölken. Koka upp resten av mjölken och rör sedan ner äggsmeten, låt det "slå en bubbla" och ta sedan ifrån plattan. Låt svalna. Vispa smöret krämigt i en bunke och vispa grädden i en annan bunke för sig. Rör sedan ner smöret (FÖRST) ner i krämen och sedan grädden när krämen väl svalnat lite. Det går bra att vispa med elvisp för att få en jämnare och lenare kräm.
Bre krämen över hela bottnen och strö sedan kokos över krämen. Låt stå i kyl några timmar så att det stelnar men bäst är över natten. Den är så värd all väntan!!!
