Frestelser med chokladglasyr
Gjorde dessa för ett grymt bra tag sen... om inte i typ vintras.
Är väl på tiden att dela med sig nu. Det blir ca 15-18st.
- 50g rumsvarmt smör
- 1 1/2dl socker
- 2dl mjöl
- 2 stora ägg
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 dl kakao
- 1 1/2 dl creme fraiche
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg antingen 18 stycken dubbla muffinsformar på en plåt eller 18 enkla stycken i en muffinsplåt.
Lägg smöret i en stor skål och lägg till socker,ägg, mjöl, bikarbonat och kakao. Vispa med elvisp till du får en precis slät smet. Vänd ner creme fraichen, blanda och skeda sedan upp smeten i formarna.
Grädda i ca 20min eller tills du anser att de höjt sig tillräckligt och känns fasta. Låt svalna på galler.
Glasyr
- 125g mörk choklad
- 2msk strösocker
- 1 1/2dl creme fraiche
riven choklad till dekoration
Bryt sönder chokladen i en värmefast skål. Ställ skålen över en kastrull med svagt sjudande vatten i och smält chokladen, rör om då och då. Ta bort skålen från kastrullen och låt svalna lite. Blanda sedan ner sockret och creme fraichen Bred ut glasyren över muffinsen, strö över den rivna chokladen och låt stelna i kylskåpet.


Som ni ser hade någon svårt att hålla fingrarna i styr <3