Kycklingpaj

En stor favorit hemma!! Och det är nog på tiden att något landar på denna blogg.. som ett litet bevis på att Edina faktist bakar och lagar mat fortfarande.
 
Deg
- 5dl vetemjöl
- 150g smör
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1,5 dl mjölk
 
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret som bör vara rumsvarmt och finfördela med fingrarna. Häll i mjölken och knåda ihop till en deg, sluta knåda så fort det blivit en fast deg! Antingen så trycker du nu ut degen i en välsmord pajform, naggar med en gaffel och låter den stå i kylskåpet i ca 30 minuter. Eller så kavlar du ut degen på ett mjölat bord, lägger i en smord pajform, naggar med gaffel och låter stå i kylskåp i cirka 30 minuter. ( Jag föredrar att kavla ut, då man får en jämnare deg och lättare täcker hela formen.)
 
Fyllning
- 900g kycklingfilé 
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- Champinjoner
- 1 msk soya
- 2-3 msk chilisås
- Olja 
- Salt, peppar, chilikrydda och persilja
- 1,5 msk majonäs
- 2msk creme fraiche
- 1-2 dl riven ost
 
 
Sätt ugnen på 225grader
Skär kycklingen i mindre bitar, skala och hacka löken, tvätta och skär champinjoner och paprikan. 
Stek kycklingen i lite olja så att den är genomstekt, krydda lite. Tillsätt sedan löken, champinjonerna och paprikan och stek lite ytterligare. Häll i soya och lägg till chilisåsen. Krydda ytterligare om det behövs.
 
Förgrädda pajskalet i ca 10minuter tills kycklingröran svalnar lite.
 
Blanda under tiden du väntar på att pajskalet förgräddas, creme fraichen och majonäsen i en skål.
Ta ut pajskalet och fyll med kyckling röran, bred över majonäs och creme fraichen och avsluta med att hälla över riven ost. Toppa med lite oregano om du känner för det.
 
Grädd i ugnen ca 15 minuter på 200 grader.
 
Servera med en fräsch grön sallad och lite gräddfil på det.
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: