Kickar igång med en underbar Morotskaka!

 Har länge funderat på att skriva ner allt jag bakar och allt jag en dag önskar att baka. Så nu gör jag det helt enkelt. Motorskakan jag gjorde igår får inviga hela bloggen!  Har inge vidare bilder så ni får nöja er med dessa till att börja med. 
 
  
 
 
Morotskaka
 
- 4 ägg
- 4dl socker
- 200g smält smör eller 2,5dl rapsolja
- 6dl rivna morötter
- 4dl mjöl
- 2tsk bikarbonat
- 2tsk bakpulver
- 2tsk kanel
- 1tsk kardemumma
- 1 näve hackade nötter
 

Om du gör med smör, börja med att smälta det och låt det svalna lite. Annars börjar du med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med alla de torra ingredienserna. Rör ner smör/olja och tillsätt mjölblandningen. Rör till sist ner de rivna morötterna och nötterna. (Jag rev mestadels av moröttena på den fina sidan av rivjärnet och bara en av moröttena blev grovriven.) 
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter. 
 
Frosting/ Glasyr
 
- 300g Philadelphiaost
- 150g osaltat rumsvarmt smör
- 3dl florsocker
- 3tsk vaniljsocker
- 1-2tsk lime eller citron (Koncentrat funkar också)
 
Till glasyren är det bara att blanda ihop alla ingredienser med en elvisp i en bunke till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer av det du vill.
 
Låt kakan svalna och bre sedan på glasyren. Sen är det bara att njuta!!
 
 
 

-

Kommentera här: