Blåbärspaj

I helgen bakades det inget för min del, men däremot stod mannens faster för underbara blåbärspajer, ja det blev mer än bara en. Snabbt, enkelt och sååå gott!!
 
Smuldeg
- 4dl vetemjöl
- 2dl havregryn
- 125-150g smör
- 3-4 msk socker
 
Fyllning
- 1/2liter blåbär
-1/2dl strösocker
 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i små bitar och lägg i bunken, finfördela allt till en fin grynig massa.
Tryck ut en del av massan i botten av smord form. Blanda ihop socker och blåbär och häll i formen. Fördela resten av smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min
 
 
Vill man ha en lite fräschare smak så kan man lägga till rivet skal av en liten citron i fyllningen.
 
Annars så adderar man bara en klick glass eller vaniljsås till denna goding och njuter!

Kommentera här: