Chokladkaka med chokladfudge

 
 
En underbar kaka att göra när man ska ha besök...eller om man helt enkelt bara vill gotta.
Den är enkel, snabb, mäktig och underbart god.
 
Chokladkaka
200g smör
3dl socker
2 ägg
1msk vaniljsocker
1krm salt
2dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader om du har en varmlufts ugn och 200 grader om du har en vanlig ugn.
 
Börja med att smälta smöret och blanda sedan ner socker, äggen, vaniljsocker och salt. 
Blanda vetemjöl, kako och bakpulver i en annan skål och sikta ner i det smälta smöret. Spänn fast bakplåtspapper i botten av en 24cm form och häll ner smeten. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca25 minuter eller tills ytan är fast då du skakar formen.
Låt svalna lite.
 
Chokladfudge
2dl grädde
1dl socker
1dl sirap
100g smör
100g mörk choklad
 
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull och koka tills den tjocknar, tar ca 15min.
Tag av kastrullen från spisen och tillsätt smöret lite i taget och rör till en jämn fudge. Häll glasyren över kakan och låt den kallna i kyl ca 3-4timmar. Frysen funkar fin fint om man har lite bråttom. 
 
Servera med grädde/glass och lite hallon eller jordgubbar till. Njut!